Nieuws

Illegaal vuurwerk in Jeugdland, medewerker nog vast

Eind december heeft de politie in speeltuin Jeugdland zeer zwaar, illegaal vuurwerk in beslag genomen. De verdachte die na deze vondst werd opgepakt, zit nog steeds vast. Het gaat om een 21-jarige medewerker van Jeugdland. Hij wordt niet alleen verdacht van het Nederland binnensmokkelen van illegaal vuurwerk, maar ook van zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie verwijt hem dat door zijn verkoopactiviteiten één of meerdere mensen gewond geraakt zijn.

Op 11 december raakte een 11-jarige jongen zwaargewond na het afsteken van een Cobra-6 vuurwerkbom op het basketbalveldje aan de Tugelaweg. Door het vuurwerk, met de kracht van een handgranaat, liep de jongen een ernstige verwonding op aan zijn buik. Ook verloor hij een deel van zijn hand. Een vriendje raakte licht gewond aan zijn rug.

Onder het vuurwerk dat bij Jeugdland werd aangetroffen, waren ook Cobra-6 vuurwerkbommen. Dit vuurwerk staat bekend als één van de zwaarste soorten – er kunnen zelfs auto’s mee worden opgeblazen. Het OM onderzoekt nu of het vuurwerk dat het jongetje zwaar verwondde, te herleiden is tot de handel van de medewerker van Jeugdland.

Na de vondst van het vuurwerk was Jeugdland een week gesloten. Wanneer de verdachte voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend.