Nieuws

IJmeer Challenge 2023, spectaculaire roeiwedstrijden voor de kust van IJburg

Op zondag 24 september aanstaande wordt voor de kust van IJburg voor de zesde keer de jaarlijkse IJmeer Challenge gehouden, een spectaculaire roeiwedstrijd die bepalend zal zijn voor het klassement van de Nationale Kampioenschappen Coastal Rowing 2023. 
De IJmeer Challenge wordt georganiseerd door Roei- en zeilvereniging De Amstel in samenwerking met Watersportvereniging IJburg. Beide verenigingen zijn onderdeel van het Amsterdam Coastal Rowing Centre (ACRC) dat is gevestigd op Strandeiland. 
De wedstrijden worden gehouden langs de noordzijde van Haveneiland, met start en finish bij de sluis, dus ook voor toeschouwers langs de Bert Haanstrakade wordt het een waar spektakel. De eerste heat gaat van start om half elf, de laatste boten finishen tegen drie uur. 

Coastal rowing wordt gedaan in speciaal voor ruim en onstuimig water gemaakte boten. Deze coastal roeiboten spurten, ook met windkracht vijf en meer, over het water. Omstandigheden die garant staan voor spannende races tussen fanatieke roeiteams uit het hele land. Dus komt dat zien! 
En misschien raken meer IJburgers geïnspireerd om deze tak van de roeisport te gaan beoefenen.Voor meer informatie zie https://wvijburg.nl/coastal-rowing.