Nieuws

IJburgse kinderen dansen mee aan voorstelling in de RAI

Op 5 juni a.s. dansen 750 leerlingen van Amsterdam Dance Centre in het RAI Theater mee in de jubileumvoorstelling ‘Hemels’. Onder hen ook tientallen kinderen uit de lesgroepen van IJburg. De Amsterdamse dansschool viert met de grootse voorstelling in de RAI haar 15-jarig bestaan.

Tijdens de twee uitvoeringen geven de leerlingen, in de leeftijd van 5 tot 15 jaar oud, acte de présence voor een publiek van 1750 toeschouwers. De voorstelling -met zowel klassiek als modern ballet, street- en breakdance- is een hemelse zoektocht vol avontuur, humor, leed en gekkigheid. ‘Het is natuurlijk gigantisch, maar wij willen graag dat zoveel mogelijk leerlingen mee kunnen doen’ zegt directeur Marie-José Swart van Amsterdam Dance Centre. Er is een speciaal stuk geschreven worden voor zoveel dansers, we werken met 20 choreografen en we hebben natuurlijk ook 750 balletpakjes en kostuums nodig.’ Amsterdam Dance Centre werkt voor ‘Hemels’ samen kostuumontwerper Elian van Dorp, regisseur Petra Smale en lichtontwerper Marc Heinz.


Amsterdam Dance Centre werd vijftien jaar geleden opgericht door Marie-José Swart en wordt sinds 2002 mede gerund door Saskia de Badts. Het instituut biedt een divers en continu aanbod van danslessen voor volwassenen en kinderen, voor professionals en amateurdansers. Met drie vestigingen (in de wijken IJburg, Zeeburg en Oud-West) en 4500 leerlingen is het de grootste dansschool van Nederland.


‘Hemels’
De jubileumvoorstelling ‘Hemels’ van Amsterdam Dance Centre vindt plaats om 14:00 en 20:15 uur op zaterdag 5 juni in het RAI Theater, Europaplein 22 in Amsterdam. Kaarten kosten € 15,- en kunnen besteld worden via de website www.amsterdamdancecentre.nl.