Nieuws

IJburg krijgt eigen Tv-kanaal, 571

Van het internet naar een echt Tv-kanaal. Waar Patrick Richter een paar jaar geleden alleen nog maar van droomde, wordt werkelijkheid. ‘Zijn’ IJburg TV, waarmee hij sinds jaar en dag alle gebeurtenissen op IJburg volgt en toont via het web, krijgt een eigen televisiezender. Het is voorlopig alleen te ontvangen voor mensen die op het glasvezelnet zijn aangesloten, op kanaal 571. Op 26 oktober gaat IJburg TV met proefuitzendingen van start.

Patrick Richter bemant het station straks met collega Jeroen van Leeuwen en andere vrijwilligers. Ze zijn al druk bezig met de programmering, maar zoeken volop samenwerking met de diverse verenigingen in de wijk, zoals de sportclubs. Nadrukkelijk zeggen ze: “Het is een zender van ons allemaal, voor en door IJburgers, iedereen kan meedoen. Jij krijgt zendtijd. Kom maar op dus mensen, met die filmpjes en ideeën.” Indien nodig, bieden de mannen ondersteuning. “Een ‘opleidinkje’ in opname of montage bijvoorbeeld.”

IJburg TV gaat op vaste tijden uitzenden. Richter: “We willen iets goeds neerzetten, echt laten zien wat er leeft en speelt op IJburg via onder meer reportages op straat. Maar je volgt natuurlijk ook het laatste nieuws via teletekst en een weekagenda.” Er komen ook goede films op de zender, aangeboden door KPN, die de zender faciliteert.

Om goede en leuke programma’s te maken is de zender op zoek naar IJburgers: presentatoren, verslaggevers, producers, redacteurs. Mail gerust naar info@ijburgtv.nl of post een bericht op de Facebookpagina.

Bekijk hier de website van IJburg TV.