Nieuws

IJ-Swim op 4 september voor oud én jong

Op 4 september kun je weer een afstand zwemmen door de binnenwateren van IJburg, met publiek langs de kant. Het wordt de vierde editie. “Deze wijk leent zich bij uitstek voor dit sportieve evenement.” Er zijn races over 2000, 3000 en 4000 meter, maar nieuw zijn de afstanden voor kinderen.

Voor de groep van 7- tot 11-jarigen is de er 250 meter, jongeren tussen de 12 en 17 jaar mogen het proberen over 1000 meter. Joyce Keizer, initiator van het succesvolle zwemevenement, oefent elke woensdagmiddag met een clubje in de haven, in schoolslag.

Keizer: “De 2000 meter is voor volwassenen goed te doen, ook als je geen geoefende zwemmer bent. We raden mensen natuurlijk wél aan om te trainen.”
Er worden dan ook verschillende trainingsprogramma’s aangeboden, onder meer voor het verbeteren van je techniek. “En elke woensdagavond staat er nu al gratis een open water-training op het programma, vanuit de haven. We verzamelen om 18.45 uur bij DOK48, het is voor geoefende en ongeoefende zwemmers, en er vaart een bootje mee.” Wie zin heeft drinkt na afloop nog een drankje bij DOK48.

Op de dag van de races verzorgt outdoorsport-goeroe Steve Relyveld een gezamenlijke warming-up. Gezelligheid staat voorop die middag in de haven. Er vaart een dweilorkest met de zwemmers mee en aan de wal zijn er activiteiten voor kinderen. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar het goede doel. “Sponsorgeld inzamelen hoeft bij dit evenement nou eens een keertje niet.”

Er doen maximaal driehonderd zwemmers mee, en er is tijdregistratie. Informatie en inschrijven via ijswim.nl.