Nieuws

‘Het huis is een deel van onze identiteit’

Als ons van Binnenkijken bij één ding duidelijk wordt op deze vrolijke zaterdagmorgen in april, is dat het heel goed toeven is in de kakelverse rijtjeshuizen in Oostpoort. Ernest en Annelou stralen, en dan moet het kappersbezoek nog beginnen. “Dit is een hele prettige plek om te zijn, om te mógen wonen eigenlijk.”

Ze volgden het project Oostpoort al jaren, zegt Ernest. “Omdat we het zo mooi vonden. Onze arbeiderswoning in Betondorp werd langzamerhand te klein.” En toch stuitten ze nog per ongeluk op de site, net toen dit project in verkoop ging. “We kozen heel strategisch, dus juist niet de geliefde hoekwoningen.” En ze werden ingeloot met bouwnummer 50, de notaris belde toen ze op het vijftigste huwelijksfeest van een tante waren. “Toen dachten we: het moet zo zijn.”

Annelou vindt het al net zo heerlijk. De tuin, de parkeerplaats, midden in de stad, de horeca, de buren, de nieuwbouw. “Dat zochten we niet per se, maar achteraf vinden we het heel prettig.” Vanuit de projectontwikkelaar kregen ze advies van een binnenhuisarchitect. “Dat was fijn, met tips voor lichtpunten en praktische dingen.”

Verder deden ze de inrichting vooral zelf. Vintage gecombineerd met stoer en strak, comfortabel en rust. Ernest: “Wij hebben van alles wat.” Annelou: “Ik houd ervan om oud te combineren met nieuw.” Zo reden ze op een dag naar Uithoorn, naar een grote houthandel waar oude pallets en deuren als warme broodjes over de toonbank gaan. Ernest maakte van een pallet schappen in de keuken en rekjes in de kinderkamers. “Het is origineel, want niemand heeft het.”

Ze kunnen dat goed samen, spullen uitzoeken, het zijn geen twijfelkonten. “Annelou is creatief, ik breng structuur.” Vanuit hun vorige (tijdelijke) huurhuis, waar het volgens Annelou ‘écht lelijk’ was, leerden ze: we zoeken rust in een huis. Annelou: “Dat is ook precies wat we ervaren als we hier thuiskomen.”

Oostpoort
Ernest (36), Annelou (32), Puk (3) en Soof (8 maanden)
Type woning: koopwoning
Woonoppervlak: 120 m2
Fijnste plek: op de bank, ’s morgens in het zonnetje

Meer Binnenkijken.

Binnenkijken bij een buur
In Oost is het veelzijdig wonen. Vinex-, volks- en waterbuurten lopen hier kriskras door elkaar. De mensen vinden dat nog leuk ook. Maar hoe wonen zij? In Leef! laten we het zien.