Advertorial

Hogeschool Inholland opent in de Sluisbuurt: ‘We willen samen met bewoners de wijk mooi en levendig maken’

Het gebouw is af, de verhuizing in volle gang. In augustus verhuist Hogeschool Inholland naar de Sluisbuurt op Zeeburgereiland. Duurzaam, inclusief en midden in de buurt. Bas van Spréw: “We hebben er lang naar uitgekeken. Straks zitten al onze opleidingen op één schitterende locatie. Op 23 augustus maken we graag kennis met de buurt.”

Bas (49) is directeur van Hogeschool Inholland. “We willen samen met buurtbewoners en lokale bedrijven, scholen en kunstenaars het eiland mooi en levendig maken.” De plint van het gebouw krijgt bijvoorbeeld een publieke functie. “De OBA trekt bij ons in, daar zijn we heel blij mee. Ons Sluislab werkt al jaren samen met bewoners aan sociale innovatie en belevenisactiviteiten op het eiland. Hiermee stimuleren we de onderlinge verbondenheid. En er is ons cadeau aan de buurt: een mobiel bos, vijftig flinke bomen in enorme bakken die verplaatst kunnen worden. Uiteindelijk, als de wijk af is krijgen die hun definitieve plek.”

Verbinding maken, daar speelt ook ons Studentsucces Centrum een belangrijk rol in. Sheovan Deira (29) volgt de opleiding Business Studies én is coördinator van dit centrum. “Welzijn en inclusiviteit zijn belangrijk bij Inholland. Het gaat om je thuis voelen, hulp bij taal en plannen, organiseren van evenementen en workshops.” Het idee is dat hulp vaak beter werkt via studenten onderling, zij herkennen moeilijkheden van elkaar. “Ook in de Sluisbuurt geeft Inholland ons daar alle ruimte voor. En omdat we straks met bijna al onze Amsterdamse opleidingen in één gebouw zitten, kunnen we de studenten nog makkelijker bereiken. Met elkaar én met de bewoners vormen we de Zeeburgereiland-community en maken we er een fijne plek van.”

Een nieuwe locatie voor Inholland was nodig. Opleidingen groeien en vernieuwingen in het onderwijs vragen om andere behuizing. En bouw je iets nieuws, dan bouw je ook duurzaam. Bas: “Het nieuwe gebouw is 95 procent klimaatneutraal. De Sluisbuurt is autoluw. Dat betekent dat de ov- en fietsverbindingen goed moeten zijn. We zijn hierover in gesprek met het GVB en de gemeente. We doen ook aan roosterspreiding, waar mogelijk proberen we piekmomenten te vermijden. Dat komt onze studenten, medewerkers en ook de buurt ten goede.” 


23 augustus meet & greet

Op 23 augustus van 17.00 tot 18.00 uur is de buurt uitgenodigd. Sheovan: “Buurtbewoners kunnen het gebouw bekijken en we kijken ernaar uit om kennis te maken.” 
Je kunt je hier aanmelden.
Foto: Bas van Spréw (directeur van Hogeschool Inholland) en Sheovan Deira (student en coördinator van het Studentsucces Centrum) bij het nieuwe gebouw in de Sluisbuurt.