Nieuws

Hip en duurzaam hand in hand bij ECOFABS Fashion Party

Op vrijdagavond 17 september 2010 organiseert het Ecofabs team samen met WOMEN INC. een Ecofabs Fashion Party in Pakhuis de Zwijger. Gasten kunnen zonder geld uit te geven een nieuwe vintage garderobe volledig duurzaam bij elkaar shoppen. Liesbeth van Tongeren – Tweede Kamerlid voor Groen Links, voormalig directeur van Greenpeace, én duurzame fashionista van het eerste uur – geeft om 20.15 uur het startsein van de feestelijke shopavond. Zij verruilt haar meegebrachte kleding voor een nieuw vintage setje. Daarna is het ecoshoppen aan de gasten; op de beats van DJ Roelicious.

Hoe het werkt
Gasten nemen zelf maximaal vijf kledingstukken mee van huis, die bijvoorbeeld niet meer passen, maar er nog wel goed uit zien. Designmerken of vintage zijn mooi mee genomen; H&M en Zara mogen ook. Vergeet schoenen, tassen en accessoires niet. Stylistes beoordelen de kleding en delen in ruil ervoor ecodots uit. Daarmee kunnen de deelnemers een nieuwe garderobe samenstellen uit de Ecofabs Fashion Shop.


Initiatiefnemers van Ecofabs – Annouk Post, Dianne Potters en Robbert Andringa – willen aan mensen onder meer met deze party laten zien dat bewust kopen echt wel samen gaat met stijl. De Ecofabs Fashion Party is een onderdeel van het Festival Amsterdam Duurzaam, gehouden op 19 september in het Westerpark.

Seminar
Voorafgaand aan de Ecofabs Fashion Party, van 19.00-20.00 uur, organiseert WOMEN Inc. een bijeenkomst ook in Pakhuis De Zwijger met de Soedanese journalist en schrijver Lubna Hussein. Onder het motto Wie heeft de broek aan? gaat zij in gesprek over haar kledingactie in Soedan, waarmee ze in een klap wereldnieuws werd. Bezoekers van de Ecofabs Fashion Party zijn van harte uitgenodigd om ook bij deze bijeenkomst aan te schuiven.


Aanmelden
Toegang voor de Ecofabs Fashion Party is gratis, maar het aantal plekken is beperkt. Aanmelden voor deze avond kan op  http://dezwijger.online-inschrijven.nl. Mannen zijn ook van harte welkom!

Ecofabs Fashion party
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
www.ecofabs.nl