Nieuws

Het literaire hart van Amsterdam ligt in het oosten

Wat hebben het Oosterpark, de Zeeburgerdijk, Betondorp en de Javastraat met elkaar gemeen? Ze liggen in Amsterdam-Oost en ze vormen de achtergrond van literaire verhalen. Het Oosterpark werd door Nescio’s Titaantjes gekoesterd. Betondorp werd door Gerard Reves Werther Nieland beroemd, en zo zijn nu o.a. de Linaeusstraat, de Muiderpoort en het KNSM-eiland de plekken waar hedendaagse schrijvers als Gerbrand Bakker, Lieke Marsman en Judith Koelemeijer hun verhalen situeren.

Op 22 november was de presentatie van de nieuwe bundel Meer Oost (nu al tweede druk!) in de Linnaeusboekhandel met voordrachten van Herman Koch, Henk Hofstede en Elke Geurts, columnist bij de Brug.

Na de succesvolle bundel Oost – het literaire centrum van Amsterdam (2013) zijn in Meer Oost nieuwe verhalen en gedichten bijeengebracht, die in 2014 en 2015 werden geschreven voor Schrijvers uit Oost. Een aantal winnaars van de wedstrijd ‘Schrijf je straat’ van wie ook verhalen opgenomen zijn in de bundel, hebben hun weg naar een uitgever inmiddels gevonden.

Dat in de verhalen een grotere wereld weerspiegeld wordt dan alleen Amsterdam-Oost blijkt wel uit het feit dat dertien verhalen uit de eerste bundel al in het Engels vertaald zijn en verschenen in de Oxford City – serie over Amsterdam!
Het boek is te koop voor €10 bij alle boekhandels in Oost.

Schrijvers uit Oost, presentatie verhalenbundel 'Meer Oost'Ivar Manuel neemt exemplaar in ontvangst.