Nieuws

Het laatste gat gedicht

Op 1 oktober is de eerste paal van Blok 3 van Nieuw-Argentinië aan de Oostelijke Handelskade geslagen. Met het rijzende gebouw wordt ook het laatste open stuk zuidelijke IJ-oever gedicht. Blok 3 bestaat uit 159 huurwoningen, waarvan 93 in de sociale sector. Op de begane grond wordt 400 m2 aan werkruimtes voor kunstenaars gerealiseerd.

De huurwoningen, een bouwproject van woningcorporatie Stadgenoot samen met Alterra Vastgoed, vormen het laatste blok van het project Argentinië (voorheen Nieuw-Argentinië) aan de Oostelijke Handelskade, schuin tegenover club Panama. De eerste twee blokken, ruim tweehonderd woningen, zijn in 2012 opgeleverd.
De tijdelijke speelplek die voorjaar 2013 in afwachting van de bouw werd aangelegd op de kavel, is afgelopen zomer verwijderd. Omdat er in de buurt wel behoefte is aan speelgelegenheid, ontwikkelt stadsdeel Oost een speelboot. Uit onderzoek blijkt dat alleen het water de mogelijkheid biedt voor een permanente speelplaats. Buurtbewoners worden door het stadsdeel uitgenodigd om hierover mee te denken.