Nieuws

Het is weer Magneet Festival

De derde editie van het Magneet Festival gaat los. De grand opening is vrijdag 23 augustus op het festivalterrein op de Oostpunt van Zeeburgereiland. Vier vrijdagen, zaterdagen en zondagen op rij zal het duren. Op 15 september is het afsluitende Burn, dat vorig jaar spectaculair te noemen was.

Honderden bandjes, dj’s en acts staan er op het programma. Net als kunst en activiteiten voor kinderen. Op verschillende podia en in kleine en grote tenten. Elke dag heeft weer een ander thema. Zo is er de Wilde Renate, een Roze Zondag, een Hollandse Dag (met een zweem uit Schagen), de Lucky 13, een Blotevoetendag en een Bandjesdag.

Veel blijft vertrouwd op Magneet, de locatie, de pitches, het motto (no spectators, only particpators) en de sfeer. Alleen de entree is een beetje veranderd. De weg brengt je nog wel steeds vanaf de S114 achter Kriterion langs naar het zand van de Oostpunt. Alleen passeer je nu eerst de allernieuwste Magneet spin-off: Magnetico S114. De rode loods die langzaam transformeert tot duikboot-café-restaurant-take away. Een mooi startpunt van het festival. Of een plek om te crashen…

Magneet Festival, 23 augustus–15 september 2013, Oostpunt Zeeburgereiland. Info, het complete programma, de pitchpagina en tickets via magneetfestival.nl.
In 2012 trok het festival ruim 20.000 bezoekers.

Lees ook:
Rode loods wordt duikboot, Magnetico op Zeeburgereiland (03-06-2013)
Alle verhalen over Magneet festival