Ingezonden mededeling

Heb je jezelf buitengesloten? Dit kun je doen!

Je hoopt natuurlijk dat het jou nooit overkomt, maar in principe kan iedereen zichzelf buitensluiten. Misschien heb je haast en vergeet je om die reden de sleutel mee te nemen. Het kan echter ook zijn dat je slecht geslapen hebt. Wat de reden ook is: het is zeer vervelend wanneer je jezelf hebt buitengesloten. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor dit probleem.

Slotenmaker inschakelen
Wanneer je je buitengesloten hebt, dan kun je in principe altijd de slotenmaker bellen. Ga dan wel voor een slotenmaker die een uitstekende service biedt. Een slotenmaker moet voldoen aan verschillende voorwaarden. In de eerste plaats moeten ze ervaren slotenmakers in dienst hebben. Vakmensen die de deur schadevrij open weten te krijgen. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat ze snel ter plaatse zijn. Een goed slotenmakersbedrijf heeft werknemers in alle regio’s van het land, zodat ze je snel kunnen bedienen. Een goed voorbeeld van een deugdelijk slotenmakersbedrijf is Slotenmaker365. Soms worden de kosten van de reparatie gedekt door de verzekering. Dit wordt meestal aangegeven in de polisvoorwaarden.

Kun je op een andere manier naar binnen?
Heb je veel ramen in je woning? Dan is het verstandig om te onderzoeken of je ergens via een raam naar binnen kunt. Het is daarbij wel belangrijk om je eigen veiligheid in acht te nemen. Ga geen gekke dingen doen en onnodig risico’s nemen. Dat is immers zeer onverstandig. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om binnen te komen. Het klinkt gek, maar misschien staat je achterdeur toevallig los. Bij een dergelijke situatie raken mensen snel in paniek en vergeten soms dat de oplossing vrij gemakkelijk is. Maar ook via de garagedeur kun je wellicht naar binnen.

Reservesleutel ophalen
Als je verstandig bent geweest, dan heb je aan mensen in je omgeving een reservesleutel gegeven. Die sleutel kun je meestal gebruiken om binnen te komen, maar let op! Voordat je een goede vriend in nacht onnodig wakker maakt, is het allereerst van belang om goed na te denken. Misschien zit je huissleutel namelijk nog aan de binnenkant van je deur. Dan heb je weinig aan de reservesleutel. In dat geval kun je wel een ander trucje proberen. Je kunt met een stuk plastic tussen de deur en deurpost bewegen. Dit kan overigens alleen bij deuren die je niet op slot hebt gedaan. Wees wel voorzichtig, want anders maak je het slot misschien helemaal kapot met alle gevolgen van dien.

Andere methodes
Sommige sloten hebben nog geen goede beveiliging en dan kun je ze misschien met een paperclip vanuit de buitenkant uit het slot duwen. Maar ook hierbij kan je de deur beschadigen, dus wees voorzichtig. Heb je een voordeur met een ingebouwde brievenbus? Dan kun je met een kledinghanger of ijzerdraad proberen om de deurklink te openen.