Ingezonden mededeling

Inbrekers worden steeds brutaler

Denk je dat je nu je veel thuis bent minder kans op inbraken hebt, is dat maar deels waar. Inbrekers worden helaas steeds sluwer en slimmer. Dat betekent dat een goed slot dus steeds belangrijker is. Maar niet alleen een goed slot op de voordeur geeft je dat veilige gevoel. Er zijn heel wat meer plekken waar een inbreker zijn slag kan slaan. 

Je zult niet de enige zijn die rustig in huis zit of slaapt terwijl het huis of de garage/schuur leeggehaald wordt. Een ervaring die je echt wil voorkomen. Je huis van tijd tot tijd laten checken is dan ook een goed idee. Wij geven je alvast wat tips waar je op kunt letten en hoe je dat checken het beste kunt uitvoeren. 

Nieuwbouw
Ga je zelf een huis bouwen, dan is er heel wat waar je over na moet denken en dan blijken sloten vaak niet als eerste op het lijstje te staan. Vreemd eigenlijk want juist de sloten zorgen voor het fijne en veilige gevoel in je huis. Hetzelfde geld voor een (project) nieuwbouwwoning. Ook dan is het goed om te bedenken dat er een grote kans is dat er al wat sleutels van jouw huis in omloop kunnen zijn. 

Een goed begin
Door direct bij bouwen maar ook bij verhuizen na te denken over de sloten, bespaar je later extra kosten. Denk daarbij ook aan de eisen die een verzekering stelt. Direct voor een goed slot met een keurmerk kiezen, kan latere ergernis voorkomen. Wat ook een voordeel is, is dat je bij goede moderne sloten alle sloten in je huis met één en dezelfde sleutel kunt bedienen. Een slotenmaker kan je een zowel bij nieuw als bestaande bouw een goed advies geven. 

Een goede cilinder heeft kerntrekbeveiliging
Kerntrekken is nog steeds de meest geliefde methode onder inbrekers. Kiezen voor een SKG*** cilinders met kerntrekbeveiliging zorgt er direct voor dat je minder kans maakt op een inbraak. Daarbij zijn gecertificeerde sleutels ook altijd een goede keuze. Een gecertificeerde sleutel kan namelijk zonder certificaat niet gedupliceerd worden. Dat is toch wel een fijn gevoel, zeker als je de sleutel eens uit moet lenen (aan iemand van het bouwbedrijf bijvoorbeeld). 

Inbreken via de voordeur
Misschien heb je een goed slot op je voordeur, dan helpen we je toch even herinneren dat inbrekers niet altijd (zelden zelfs) via de voordeur binnenkomen. Je hele huis laten checken op inbraakgevoelige plekken is daarom echt een beter idee. Slotenmakers weten precies waar de inbraakmogelijkheden in jouw huis zitten en een plaatselijke slotenmaker zoals bijvoorbeeld  slotenmaker Amsterdam weet daarnaast ook precies wat er in de stad speelt. Daardoor is een advies nog beter op maat en heb je na een gesprek echt een goed inzicht in hoe je je woning veilig kunt maken en wat wel en niet nodig is. 

Deurdrangers helpen ook
Wist je dat ook deurdrangers je kunnen helpen je huis veilig te houden. Niet alleen is het fijn dat (zowel in de winter als in de zomer) de deuren niet hard dicht kunnen slaan bij tocht of door wind, ook ben je er met deurdrangers van verzekerd dat de deur ook echt in het slot valt. Deuren willen namelijk nog wel eens niet goed dichtvallen. Een deurdranger heeft dus een dubbel voordeel. Vraag er direct naar als je met de slotenmaker in gesprek gaat.