Nieuws

Harbour Club The Lighthouse opent ‘voor het echie’

Zondag 29 augustus opent Harbour Club “The Lighthouse” officieel haar deuren. Igor Roovers, directeur van Projectbureau IJburg, verzorgd de openingsceremonie. Initiatiefnemer van dit project, waarin diverse watersportgerelateerde ondernemers samenwerken, is Menno Hoekstra, directeur van de zeilrederij voor traditionele schepen De Muider Compagnie.

The Lighthouse is een modern vormgegeven restaurant en grand café. In de grote zaal bevindt zich een podium voor live muziek en performances. De vide herbergt een mooie vergaderruimte met uitzicht over de haven en het IJ-meer. Naast de terrassen liggen de steigers met afgemeerd de platbodemschepen van De Muider Compagnie en de modernere racejachten van Sailing Business Events. Door de realisatie van dit project is de haven van IJburg verrijkt met een gloednieuwe evenementenlocatie.


The Lighthouse richt zich zowel op de zakelijke als particuliere markt. Er is een vergaderarrangement verzorgd door de Tafel van IJburg, die bijvoorbeeld te combineren is met een zeiltocht naar Pampus. Voor particulieren heeft The Lighthouse onder meer muziek op donderdagavond, en op zondagmiddag een arrangement speciaal voor families met kinderen.