Nieuws

Handtekeningen aan Thijs Reuten voor skatepark op IJburg

Op woensdag 14 mei 2014 hebben drie kinderen van de Montessorischool Steigereiland handtekeningen aangeboden aan Thijs Reuten van de bestuurscommissie Amsterdam Oost. Jelmer van der List (10) zamelde die samen met zijn klasgenoten Jack Strack van Schijndel en Yannick Ferrier op school in omdat ze graag een skatepark willen, het liefst op steigereiland. Het park zou geschikt moeten zijn voor skate, step en BMX.

Jelmer: “Bij ons in de buurt is alleen een klein kleuterspeeltuintje, en we vinden het heel saai op steigereiland.” Thijs Reuten heeft naar de argumenten van de kinderen geluisterd, vragen gesteld en de handtekeningen in ontvangst genomen.

Het is bekend dat de speelplaatsen op IJburg niet aan de behoeften van oudere kinderen voldoen en er zijn wat dat betreft ook meer initiatieven op IJburg. Reute zegde toe dat het initiatief van de kinderen zal worden meegenomen in de besprekingen van de bestuurscommissie Oost over de herinrichting en ontwikkeling van speelplaatsen in stadsdeel Oost.