Oost in Bedrijf

Grote plannen voor IJburgTV

Sinds de start van het eigen TV kanaal in oktober 2012, is IJburg TV behoorlijk gegroeid. Uit de vele workshops ‘TV maken’ die gegeven zijn, is een team van vijftien vaste vrijwilligers ontstaan. Ook het aantal kijkers is flink toegenomen.

IJburg TV heeft inmiddels een eigen kantoor bij Beehives op Steigereiland, waar wordt vergaderd en de uitzendingen worden gemonteerd. “Het is nu tijd voor uitbreiding van het aantal medewerkers, om meer programma’s te kunnen maken. Daarbij wordt ook ‘over de brug’ gekeken, richting Amsterdam-Oost,” verklaart mede-hoofdredacteur Patrick Richter.

Er komen vanaf september weer nieuwe (gratis) workshops verslaggeving, montage, presentatie en cameravoering. “We hebben tijdens de vorige reeks workshops gezien dat er allerlei verschillende mensen op afkomen. Dat maakt het zo leuk. Iedereen heeft z’n eigen kennis en expertise en daar kunnen wij op onze beurt weer veel van leren,” glimt Richter.

Jongerenomroep
Speerpunt is het oprichten van jongerenomroep JIJTV, die zich richt op jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Dat is misschien wel de grootste groep bewoners op IJburg. Op het IJburg College is al een serie workshops gegeven en met welzijnsorganisatie Dynamo is ook een samenwerking. Er komen speciale bijeenkomsten voor JIJTV deelnemers.

Na het succes van het live verkiezingsdebat zullen ook meer live uitzendingen volgen. Talkshows, informatieavonden, kerkdiensten en events zoals Sinterklaas.

Zie de facebookpagina van IJburgTV voor exacte data. Wil jij het team van IJburgTV versterken of wil je meedoen aan de workshops? Stuur dan een mailtje naar info@ijburgtv.nl.

Lees ook:
IJburg krijgt een eigen TV-kanaal (12-10-2012)
Lijsttrekkersdebat live op IJburgTV