Nieuws

Groot onderhoud: Piet Heintunnel gaat 15 maanden dicht

Op 25 juni gaat de Piet Heintunnel in beide richtingen dicht. Voor alle verkeer. De tunnel is 25 jaar oud en heeft groot onderhoud nodig. De renovatie vergt 15 maanden en is uiterlijk 30 september 2022 afgerond. Tram 26 blijft in deze periode gewoon rijden. Verkeer vanaf de A10 wordt omgeleid via de afslagen S112 (Gooiseweg) en S116 (Nieuwe Leeuwarderweg/IJtunnel). 

Wat gaat er gebeuren? 
De technische installaties zijn verouderd en worden vervangen. Vluchtwegen, waterafvoer, brandmelders, opritten en camerasystemen worden aangepakt. Het vernieuwen van de veiligheidsinstallaties is een ingewikkelde klus omdat de veiligheidssystemen van de twee tunnelbuizen gekoppeld zijn. Hierdoor is het niet mogelijk om de buizen om en om open te houden. Er zit dus niets anders op dan de tunnel langere tijd af te sluiten voor alle verkeer. 

De reistijd kan door de tunnelafsluiting oplopen. Daarom adviseert de gemeente weggebruikers om een andere reismogelijkheid te kiezen, zoals het ov, de fiets of een deelscooter. Hiervoor gelden speciale kortingsacties, zie amsterdambereikbaar.nl. Heb je vragen? Stuur een mail naar tunnels@amsterdam.nl, kijk op amsterdam.nl/pietheintunnel of bel 020-4704070.