Nieuws

Groep 6b Dalton Neptunusschool wint zonne-energieprijs

Met hun zelfgebouwde vliegtuigje op zonne-energie won groep 6B van de Daltonschool Neptunus IJburg eind juni het project over de kracht van zonne-energie In een bomvolle Lutherse kerk namen zijn van niemand minder dan wethouder Maarten van Poelgeest hun prijs – een excursie naar het Naardermeer – in ontvangst. Glunderend van trots. Het project voor Amsterdamse bovenbouwbasisscholieren werd opgezet door het Amsterdams Natuur & Milieu Educatie Centrum.

De kinderen, zo zegt een trotse moeder, hebben hun model in korte tijd gerealiseerd én zelf gepresenteerd, in een kerk vol met leeftijdsgenootjes uit heel Amsterdam. “Het feit dat ze een echt werkend model hebben gebouwd, maakte indruk op de jury.”

Met dit zonne-energie project probeert het Amsterdams Natuur & Milieu Educatie Centrum kinderen de kracht van de zon te laten ontdekken. Na een introductiebijeenkomst in februari werkten deelnemende scholen tot en met juni aan activiteiten en opdrachten met de klas. De finale was iets te maken dat werkt op zonne-energie.

Op de foto
De ‘vliegtuigjongens’ uit 6B, v.l.n.r.: Kas de Lange, Andrej Galic, Geert Jansen en Adam Peters