Nieuws

Groenmarkt in de Batjanzaal op 1 oktober

De Indische Buurt is een van de meest versteende wijken van Amsterdam. Zondag 1 oktober wisselen bezoekers van de Groenmarkt in de Batjanzaal op de Batjanstraat ervaringen en kennis uit om de buurt groener te maken. De educatieve markt is ook bedoeld om te inspireren en (groene) samenwerking te stimuleren.

De Groenmarkt begint om 10.30 uur met koffie en thee. Luc Hogestein, auteur van Mijn 1000 soorten tuin, houdt om 11.00 uur een lezing die wordt gevolgd door een door de Batjanzaal aangeboden lunch. Hoogenstein neemt je mee op reis door zijn achtertuin en inspireert hiermee ook iedereen die weinig of niets van groen weet.

De markt zelf is vanaf 13.00 uur en is voor alle leeftijden. Er zijn workshops en activiteiten voor kinderen zoals schminken, zandschilderen en een special act. Groencoaches adviseren over hoe meer gevel- en moestuinen in de wijk te realiseren en delen gratis plantjes uit.

Aan het eind van de middag spelen muzikanten uit de Batjanstraat in het Friese restaurant Thuskomme, waar de markt rond 17.00 uur wordt afgesloten door Rens van der Linden die dan zijn visie over een groene buurt geeft. Van der Linden is bevlogen met het vergroenen van de buurt en onderhoudt de langste geveltuin in de Indische Buurt.

Het gebruik van een kraam voor bijvoorbeeld het organiseren van een workshop is kosteloos, maar een donatie draagt bij aan de vergroening van de buurt: ik wil een kraam@gmail.com

Aanmelden voor de lunch kan via ernaleussink@gmail.com, meer info: https://ibuurtbalie.nl/groenmarkt.