Nieuws

Gratis internetten in het Oosterpark

Vanaf vandaag, 26 september 2012, kun je gratis internetten via WIFI in het Oosterpark. Stadsdeel Oost is hier samen met serviceprovider ZapFi een proef gestart, in eerste instantie voor een jaar. Het Oosterpark is het eerste park in Oost waar WIFI beschikbaar is. Als de proef slaagt, worden in 2013 ook andere parken voorzien van een gratis netwerk.

Het netwerk is er gekomen op initiatief van D66 Amsterdam Oost. Jan-Bert Vroege: “Met goede voorzieningen kunnen de vele studenten en flexwerkers in de buurt, en natuurlijk ook de bewoners, op nog meer manieren gebruikmaken van het Oosterpark.” In de Verenigde Staten zijn gratis WiFi-netwerken in parken er al veel langer. Ook in het Westerpark kunnen bezoekers sinds kort gratis het internet op met WiFi. “Die netwerken worden aangelegd en gefinancierd door bedrijven. Dit model verdient navolging in Oost,” zegt Vroege.

Smartphones, tablets en laptops maken het mogelijk om in principe overal te kunnen werken. “Met gratis WIFI maken we dit laatste in het Oosterpark gemakkelijker”, zegt stadsdeelwethouder Nevin Özütok (openbare ruimte).

Het netwerk is beschikbaar in het gebied rondom de muziekkoepel en het pierenbadje. ZapFi is eigenaar en beheerder van het netwerk. Stadsdeel Oost zorgde voor de telefoonlijn. De proef wordt na een jaar geëvalueerd.

In het voorjaar 2013 vindt de officiële opening plaats.