Nieuws

Gratis activiteiten voor kinderen in Oost

Amsterdam is deze zomer gaststad voor de EuroHockey Championships 2021, het uitgestelde EURO 2020 en de NextGen Games. Om er ook voor de Amsterdamse jeugd een sportieve zomer van te maken worden er op pleinen en in parken in heel Oost veldjes uitgezet voor urban hockey en 3×3 basketbal. Kinderen kunnen gratis en vrijblijvend meedoen met de activiteiten.
Op het Sumatraplantsoen, in het Oosterpark, in het Theo van Goghpark en op nog veel meer plekken kunnen ze in kleine groepjes hockey-tricks uitproberen, een balletje hooghouden, latje trappen en natuurlijk partijtjes spelen. In verband met de coronaregels kunnen ouders en begeleiders hun kinderen afzetten en ophalen, maar mogen zij niet blijven kijken. Kijk voor data en locaties op: amsterdam.nl/sport/activiteiten-jeugd-voetbal-hockey.

Urban hockey Makassarplein (elke di-middag, t/m 7 juli) en Indische Buurtschool (elke do-middag, t/m 8 juli). 
3×3 Basketbal Sumatraplantsoen (elke ma-middag), Maritzstraat (elke di-middag), Onderlangs (elke woe-middag), Oosterpark (elke do-middag) en Theo van Goghpark (elke vrijdag 17.00-19.00 uur), alle locaties t/m 22 augustus.

Foto: Sumatraplantsoen.