Nieuws

Grafische Expeditie: poëten dragen voor én maken bundel

Na het succes van Grafische Epeditie #1: Vinyl & Inkt opent het Grafisch Werkcentrum Amsterdam (GWA) de deuren voor een andere groep kunstenmakers: die van het gedicht. Acht jonge dichters stellen zich op tussen de antieke drukpersen, en laten zich verleiden tot gedachten over het vlekken van inkt. Ter plekke wordt hun dichtbundel vervaardigd.

Op 16 mei verschijnt de nieuwe bundel van Bernard Wesseling ‘Naar de daken’ bij Uitgeverij Querido. Om dat te vieren zet en drukt het GWA deze middag ook een oplagedruk van een van zijn nieuwe gedichten.

Verder treedt Krijn Peter Hesselink op met liedjes uit zijn nieuwe muziekvoorstelling ‘Broerrr’, en krijgen we mooie woorden van Kira Wuck, Bas Jacobs, Daan Doesborgh, Pim te Bokkel, Nickie Theunissen en Martijn den Bakker.

Het Grafisch Werkcentrum Amsterdam zet zich in voor behoud van grafisch erfgoed. Er staan een aantal oude hoog- en diepdrukpersen, en benodigdheden om afdrukken mee te maken. Ook loden en houten letters zijn er aanwezig, net als een bibliotheek en materialen om mee te boekbinden. Het GWA werkt samen met scholen en de werkplaats is beschikbaar voor kunstenaars en andere geïnteresseerden.

Grafisch Werkcentrum Amsterdam
Poëzie en Inkt
Zondag 13 mei 2012, vanaf 14.00 uur
Entree: €5