Nieuws

Gewoel op de Oostpunt, Magneet Festival begonnen

Jesse Limmen: “Cool is het he. En die regen maakt niet uit, het trekt straks wel weer open.” Zojuist, om 15.00 uur, is de tweede editie van Magneet Festival los gegaan. De zandvlakte op Zeeburgereiland is weer voor een maand open voor publiek. Op de eerste avond spelen onder meer de Britse bands Reverend & the Maker en Mad Colours. Elke dag op ‘Magneet’ heeft een ander thema, er zijn live optredens, theater, poëzie, kunst en dit jaar is de zondagmiddag voor het eerst een klein beetje van de kinderen.

Smartlappen & Schagen
Op 1 september is het blote-voeten-dag. Dan neemt Shoeless het terrein heel even over. En op 2 september staat het Magneetterrein vooral in het teken van de Noord-Hollandse plaats Schagen. Niet zomaar toevallig, organisator Jesse Limmen komt uit het West-Friese stadje, waar veemarkt en drinkerij nog vooral rondom de kerk plaatsvinden. Er komt een speciaal smartlappenpodium, waar onder meer de Schagense band Coco Bongo optreedt. Maar andere volkszangers en andere podiumbeesten, uit Schagen of gehuchten, meld je aan bij Magneetfestival.nl.

Magneet Festival is grotendeels ingevuld door crowdsourcing: Via het platform (www.magneetfestival.nl) kan iedereen ideeën, initiatieven en acts pitchen. En erop stemmen. De beste initiatieven zie je terug op de podia. Ook bevriende organisaties dragen aan de programmering bij.

Een greep uit het programma

Weekend 1

Vrijdag 24 augustus: GRAND OPENING
Britse bands Reverend & the Makers en Mad Colours en meer

Zaterdag 25 augustus: A LIVE! (thema Spoken Word)
Voordrachten van poëzie en gedichten, gecureerd door PoetryPusher Justin Samgar. Amsterdam Fringe Festival host een aantal try outs in de Magneetbar. In de avond staat het festival in het teken van live muziek, onder andere Daily Bread, Kalio Gayo, Secret Love Parade en Steye

Zondag 26 augustus: MASH (Kids & Health-dag)
Speelparadijs voor kinderen. StudioK zorgt voor een programma gericht op de kleinere Magneter. En een dag om te detoxen: yoga, sapjes en smoothies. Avond: Klassenfeestje, Backstage, de Chicago Social Club en de barmannen van de Bloemenbar. Dus glimmende leggings, beenwarmers, synthetische trainingspakken, tijgerprintjes, snorren, getoupeerde kapsels en foute hits verzamelen bij Matjesdisco.

Weekend 2

Vrijdag 31 augustus
Full moon party; dansen naar de maan.

Zaterdag 01 september: SHOELESS
Gooi je schoenen in de hoek en dans, dans

Zondag 02 september: SMARTLAPPEN – Kids & Health
Overdag weer ruimte voor de kinderen. Maar ook – nôh ja denk – een zondag voor de volkszangers. Deze Smartlappendag heeft een link met het stadje Schagen.

Weekend 3

Vrijdag 07 september: GAY FRIDAY
Catwalk voor de Mister and Miss Magneet. Uitgekozen door een vakkundige jury, met als voorzitter Erwin Olaf. De pauzes worden opgevuld met live muziek van oa Miss Bunty en band. Pinq Radio zendt live vanaf het terrein uit en verschillende bands, artiesten en kunstenaars laten op verschillende podia zien wat ze kunnen. In de Willy Wodka-tent: RUMOUR HAS IT en Get On Down, het nieuwe feest van Lupe en Carlos Valdes

Zaterdag 08 september: MASH (theatre)
Dance

Zondag 09 september: HARD & SOUL (kids & Health)
Soul jazz, zwoele nazomeravond

Weekend 4

Vrijdag 14 september: OUDE LIEFDES
Oude liefdes roesten niet. gevallen dance organisaties geven voor één avond een feest zoals vroegah
Expositie van Charmaine Noten van kunstenaarscollectief Likeminds,

Zaterdag 15 september: CLOSING PARTY

Zondag 16 september: BURNED OUT (Kids & Health)
fikkie stoken

Voor de complete programmering zie www.magneetfestival.nl

Lees ook:
Interview met Jesse Limmen (in De Jas)
Elke dag een ander thema (16-06-2012)