Nieuws

Gemeente wil parkeerterrein Sportpark IJburg – 90 plekken – verplaatsen naar doodlopende straat in woonwijk. Omwonenden: ‘Levensgevaarlijk’

Opnieuw zorgen de sportvelden in het Diemerpark voor onrust en controverse op IJburg. Het sportpark – thuisbasis van hockeyclub AHC IJburg en voetbalclub AFC IJburg – breidt uit en heeft onvoldoende parkeergelegenheid voor bezoekende teams. Aangezien het Diemerpark deel uitmaakt van de hoofdgroenstructuur is meer autoverkeer op die plek volgens de gemeente niet wenselijk. 

Volgens het projectbureau van de gemeente blijft er na onderzoek daarom maar één optie over: een parkeerplaats aanleggen op de groenstrook langs het water aan de Oeverzeggestraat. Het gaat om plek voor 90 auto’s. De buurt – via een bewonersbrief op de hoogte gesteld – reageert geschrokken en vol ongeloof op de plannen en noemt ‘de oplossing erger dan het probleem’. 

Levensgevaarlijk
Omwonenden beraden zich op stappen: de gemeente heeft hen niet voldoende betrokken bij de plannen, waardoor zij nu met voldongen feiten worden geconfronteerd. Het opofferen van de groenstrook leidt tot landschappelijke en ecologische schade, maar ook tot gevaarlijke situaties, stellen zij. De doodlopende Oeverzeggestraat is voor ongemotoriseerde weggebruikers dé route naar het Diemerpark, de Nesciobrug en Oost. In- en uit-parkerende auto’s krijgen dus te maken met grote aantallen kruisende voetgangers en fietsers. 
De betrokken wethouders werken de Oeverzegge-optie verder uit en leggen hun voorstel eind september voor aan het college van B&W.

Een rapportage over het onderzoek van de gemeente komt binnenkort beschikbaar.