Nieuws

Gemeente: ‘Nuonweg eind van 2020 open’

De gemeente Amsterdam begint met de lang beloofde herinrichting van de Overdiemerweg, in de volksmond Nuonweg genoemd. Op 21 april is de opdracht vergund aan KWS. Als alles volgens planning verloopt is de weg eind dit jaar weer open voor verkeer.

Na de opening van de Uyllanderbrug – een verbinding met de A1 aan de oostkant van Amsterdam – werd de Overdiemerweg, een sluiproute richting de Maxis en Muiden, tot frustratie van velen afgesloten. 

De afgelopen jaren is onderzocht of de weg weer open zou kunnen en wat er dan zou moeten gebeuren. De kruising op de Fortdiemerdamweg wordt aangepast en de Overdiemerweg en Pampusweg worden opnieuw ingericht. Samen met de gemeente Diemen en gemeente Gooise Meren, over wiens grondgebied deze weg loopt en Vattenfall (eigenaar van de grond) is gewerkt aan de voorbereidingen voor een permanente openstelling. 

De aanleg van een verlicht vrijliggend fietspad in twee richtingen zorgt straks voor veel betere bereikbaarheid voor fietsers, zoals schoolgaande kinderen, vanuit IJburg, Weesp en Muiden. De openstelling maakt het ook mogelijk om het deel van de parallelweg van de A1 over het Amsterdam-Rijnkanaal af te sluiten voor autoverkeer. In de toekomst zal daar een vrije busbaan gerealiseerd worden.

Dossier ‘Nuonweg’ in de Brug