Sport

Gelijkspel voor Amsterdam Tigers Para na spannende strijd

Dit seizoen hielden de Para-teams van Amsterdam Tigers, Lime Kings Dordrecht en Nijmegen Devils een onderlinge onofficiële competitie.  Na de spannende 9-10 zege in Nijmegen november vorig jaar legden de para-Tigers het half januari in de Jaap Edenhal met 5-9 af tegen de Devils. Zondag 11 februari stond het team thuis tegenover de Lime Kings.

Afgelopen seizoen groeide Amsterdam – inclusief de aspirant leden – tot een team met 16 personen. De Lime Kings en Nijmegen kregen ook meer leden, maar hebben elkaar nog nodig om een wedstrijdteam op het ijs te zetten.

De Tigers gaan goed van start, al zijn de eerste kansjes voor de Lime Kings en komen zij door een raak schot van voormalig Tiger Bas Akkerman als eerst op het scorebord, 0-1. Bij de tweede goal die hij maakt, gebruikt hij de schaats van de keeper om de puck van richting te laten veranderen, 0-2. Tot de rust gaat de wedstrijd met golfbewegingen verder. De tweede lijn van de Tigers doet weinig onder voor de eerste, maar mist nog de explosiviteit. Dordrecht haalt door een snelle reflex van de Amsterdamse goalie net geen derde punt. Uitbraken van de Tigers stranden bij de doelman van de Lime Kings.

In de op en neer gaande tweede periode scoren beide ploegen geen punten. Coach André de Graaf bedenkt een nieuw strijdplan voor de laatste fase van de wedstrijd en creëert een soort powerline die de Amsterdamse voorhoede sneller maakt. De eerste winst hiervan wordt in de 36e minuut door Jurrian Raa geboekt. Nog geen minuut later schiet hij opnieuw raak na een pass van Annemarie Houtsma, 2-2.

De enige straf van de avond valt voor Amsterdam. Een Tiger laat zich iets te veel gelden en krijgt in de veertiende 2 minuten voor Teeïng, het in een hoek van 90 graden de tegenstander met slee in de flank raken. Met een man minder beleeft de Amsterdamse verdediging spannende minuten tot het eindsignaal. De Tigers zetten alles op alles en houden de Dordtenaren weg bij de Amsterdamse goalie. Een paar uitbraken leveren nog kansen op die in het thuisvak van Dordrecht sneuvelen. De teams besluiten de avond met gelijkspel.

Voor de para-Tigers als team zit het seizoen er bijna op. Eind februari staan ze de Nijmegen Devils en de Dordrecht Lime Kings bij om een wedstrijd tussen deze teams mogelijk te maken, op 7 april spelen ze in Dordrecht de laatste uitwedstrijd tegen de Lime Kings. Eind april doet het team mee aan de NEPIHL, een internationaal para ijshockey toernooi in Frankrijk.