Nieuws

Geen auto’s meer in Diemerpark

Het Diemerpark is weer afgesloten voor autoverkeer. Het paaltje bij de ingang aan het einde van de Oeverzeggestraat, dat vanwege strooi- en andere werkzaamheden tijdelijk werd verwijderd, staat weer op zijn plek. “Er kwamen steeds meer signalen dat het Dick Hilleniuspad als sluiproute werd gebruikt. Daar hebben we terecht een stokje voor gestoken,” zegt Jan-Bert Vroege van D66 Oost.

De route naar en sportpark IJburg is al enige tijd onderwerp van discussie. Om uitbreiding van het aantal sportvelden mogelijk te maken, is een goede parkeervoorziening noodzakelijk. Waar die moet komen is heikel. Het park is officieel niet bestemd voor autoverkeer en behoort bovendien tot een ecologische hoofdstructuur. Vroege: “Maar zolang die discussie loopt en de stadsdeelraad geen besluit genomen, hoort het park gewoon autovrij te blijven.”

Deze week worden ook de illegaal weggerolde boomstammen, die het gras in het Diemerpark beschermen, weer op hun plek teruggelegd.

Waarschijnlijk in het voorjaar neemt de stadsdeelraad een besluit over de uitbreiding van het sportpark en de locatie van de bijbehorende parkeervoorziening.

Lees ook:
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen (19-01-2012)
Extra sportvelden in Diemerpark (24-06-2011)
Actiegroep tegen parkeren in Diemerpark (24-09-2011)
Stadsdeelraad over parkeren in park (27-10-2011)
Nu ook stichting voor parkeren in Diemerpark (11-01-2012)
Warme opening Sportpark IJburg (01-07-2010)