IJburg Foto Film Festival

Foto- en filmfestival op IJburg

Er is op IJburg een festival in voorbereiding. Als alles lukt, zal het IJburg Foto Film Festival (IJFFF) plaatsvinden van 25 mei tot en met 3 juni. Tijdens dit tiendaagse evenement zal op verschillende locaties werk te zien zijn van fotografen en cineasten naar wie de straten van IJburg zijn vernoemd. Door de oude fotografen en cineasten als uitgangspunt te nemen hopen de organisatoren (IJburgbewoners Kristen Denkers en Jeroen van Kemenade) de verbinding te laten zien tussen historie en actualiteit, met de architectuur en de uitzichten op IJburg als decor.

De foto- en filmbeelden zijn over het hele eiland te zien, voornamelijk buiten. Hierdoor is het festival toegankelijk voor iedereen, kenners en liefhebbers. In het Theo van Goghpark wordt werk vertoond van een fotograaf of cineast die in deze wijk juist geen straatnaambord heeft gekregen, maar die deze eer wellicht wel had verdiend. In bestaande galeries op IJburg is werk te zien van hedendaagse fotografen en cineasten. Kijk voor meer informatie op www.ijfff.nl.

Op www.debrugkrant.nl/rubrieken een aantal korte biografieën van bekende filmers en foto-grafen die op IJburg een straat, plein of kade ‘kregen’, zoals Ed van der Elsken, Piet Zwart, Paul Huf en Bert Haanstra.

Foto: Ben van Meerendonk