Nieuws

Filmavond The Great Gatsby in Roaring Twenties-stijl

In Studio/K aan het Timorplein wordt de première van The Great Gatsby gevierd met een roaring twenties party op vrijdag 17 mei. Het is voor de door studenten gerunde clubbios in Oost ook nog eens de eerste filmvertoning in 3D.

Het belooft wat. Met een DJ in de foyer, live jazz in het café en long island ice-tea’s wanen bezoekers zich 17 mei in een Speakeasy bar uit de jaren ‘20. De swinging jazz van destijds, maar ook de smokings, de sigarettenpijpjes en de flapper-girls met korte rokken: de feestjes van de decadente jaren ’20 in de Verenigde Staten waren legendarisch.

De film
The Great Gatsby is de openingsfilm voor het 66ste Cannes Film Festival 2013. De film is geregisseerd door Bas Luhrman – bekend van onder andere Romeo + Juliet en Moulin Rouge – en is een verfilming van het boek van F. Scott Fitzgerald. Het vertelt het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway (Tobey Maguire) die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor.

3D
The Great Gatsby is de eerste film die Studio/K in 3D vertoont. ‘Want hoe breng je de roerige en decadente jaren twintig beter tot leven dan met de allermodernste middelen?,’ zegt Sara van Uum, die verantwoordelijk is voor de films. Regisseur Bas Luhrman schoot de film volledig in 3D en liet de soundtrack verzorgen door onder andere Jay Z, Beyonce, Andre 3000, Florence + The Machine en The XX.

Bezoekers kunnen vanaf 19.00 uur terecht voor het feest. The Great Gatsby draait om 18.15, 21.00 en 23.45 uur. Meer info op www.studio-k.nu.

Lees ook:
Kriterion: Een tankstation als huiskamer (01-05-2012)