Nieuws

Ferri Somogyi: “Voor jongeren is IJSKOUD te gek, onvergetelijk.”

Het gonst onder de jeugd. Facebook draait overuren. Want vrijdag 2 november 2012 staat er weer een IJSKOUD-feest gepland. En niemand minder dan Ferri Somogyi is de DJ.

Somogyi is acteur – vooral bekend van zijn rol als Rik de Jong in GTST en nu te zien op het witte doek in de film Sint & Diego – maar hij is ook een bekende DJ. Hij draait in clubs, op festivals door het hele land en soms in het buitenland, zoals laatst in Dubai en Spanje. Hij is vereerd om nu voor de IJburgse jeugd te mogen draaien. “IJSKOUD is een uniek en heel belangrijk evenement. Zo zouden er meer feesten moeten zijn. Voor de jongeren is dit te gek, onvergetelijk.”

De kneepjes van het vak leerde hij van een vriend, en DJ Don Diablo. “Maar vooral door heel veel thuis te oefenen. Uren maken, dat is belangrijk.”
Hoe bouw je een feestje als IJSKOUD op? “Ik ga een beetje kijken naar het publiek, zien waar ze op reageren. Maar het zullen voornamelijk recentje hitjes zijn. Herkenbare, dansbare muziek.”

Maar er is nóg een DJ op 2 november. Ook niet de eerste de beste. Om 20.00 uur gaat DJ Bastique – beroemd geworden in de hippe Amsterdamse Supperclub – los op de draaitafel. Tussen 21.00 en 23.00 uur neemt Somogyi het stokje over.

Het platform IJSKOUD werd in 2011 door een stel ouders opgericht omdat er grote behoefte bleek aan een plek voor jeugd om samen te zijn en te feesten in een goede sfeer. De plannen kregen vorm in samenwerking met een aantal jongeren, de zogenoemde IJSKOUD-ambassadeurs.

IJSKOUD 4, voor jongeren tussen 12 en 15 jaar, is op vrijdag 2 november van 20.00–00.00 uur in Kapel Blijburg. Identificatie aan de deur is verplicht, sigaretten, drugs, alcohol en ouders zijn verboden. Kaartjes zijn te koop bij MovieMax (IJburglaan 842) en kosten €7,50 (op vertoon van stadspas €2). Meer info vind je op www.ijskoudopijburg.nl.