Nieuws

Feestje bij Versmarkt op 22 februari

Versmarkt aan de Pampuslaan bestaat vijf jaar. Reden voor een feestje, vinden de eigenaren. Op 22 februari is iedereen van harte welkom in de zaak. Er zijn  allerlei bijzondere aanbiedingen, er is een springkussen en er zijn suikerspinnen voor kinderen.

De broers Mevlut (26) en Yucel (32) Cinar runnen samen Versmarkt aan de Pampuslaan. Sinds de opening in 2009 hebben ze een vaste klantenkring weten op te bouwen. “En ook een trouwe,” zegt Mevlut. Want juist door de crisis, blijven zijn klanten komen.

De Turkse supermarkt heeft van alles, maar is gespecialiseerd in groente en fruit. Een deel van de omzet komt uit levering van spullen aan bedrijven en scholen in de buurt. In de webwinkel (versmarktshop.nl) biedt Mevlut behalve de eigen producten ook brood aan van bakkerij Lia en vlees van Kaddour. “Zo steunen wij ondernemers elkaar. Klanten vragen wel eens hoe onze website ook alweer heet. Dan zeg ik voor de grap: deturkisonderweg.nl.” Want wat je online bestelt, komen de broers persoonlijk afleveren.

De Versmarkt is zeven dagen per week geopend en beide eigenaren werken dan ook zo’n 80 uur per week. Hoewel het thuisfront wel eens moppert, vinden ze het zelf niet meer dan logisch. “IJburg is geen gemakkelijke buurt voor ondernemers. Ga maar na, alleen al aan huur zijn we elke maand een paar duizend euro kwijt. Maar ik klaag niet. Ik ben jong, zie kansen. Als ik harder werk, kan ik verder komen.”