Sport

Feest voor Netzo gay volleybal in Flevopark

Netzo Amsterdam gay volleybalvereniging bestaat 25 jaar. Dat vieren de leden en oud-leden op 15 juni in het Flevopark. ’s Middags is er sport en spel in het park, ’s avonds een besloten feest met barbecue in het Flevoparkbad.

Guido Massaro (coördinator van het jubileumfeest): “Zelf ben ik pas een paar jaar lid van Netzo, maar ik vind het ontzettend leuk om ons 25-jarig bestaan groots te vieren. We hebben veel steun gekregen van Stadsdeel Oost, dat het Flevoparkbad ’s avonds ter beschikking heeft gesteld. Samen met wat mensen van Netzo organiseren we dit feest, waarbij we ook de oud-leden hebben uitgenodigd.”

25 jaar een officiële vereniging
Op 15 juni 1988 werd Netzo officieel gesticht als vereniging. Maar al eerder in 1983 was een clubje ontstaan van 21 homoseksuele mannen die samen wilden sporten. Het begon met basketbal en volleybal, later werd het alleen volleybal.

De naam was destijds nog ‘Volleydots’. In 1987 veranderde de naam naar Netzo. De naam verwijst naar het volleybalnet, maar vormt ook een woordspeling op de uitdrukking Ook zo! Na veel discussie – zo ging dat in die tijd – besloot Netzo ook vrouwen toe te laten tot de club.

Tegenwoordig heeft Netzo ongeveer 100 leden, iets meer mannen dan vrouwen. Meerdere teams spelen mee in de NeVoBo-competitie en in homocomptities en –toernooien. Tijdens Gay Pride Amsterdam vaart Netzo mee met de Canal Parade, dit jaar met een zilveren jubileumboot.

Netzo heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Zie www.netzo-amsterdam.nl/.