Nieuws

Familievoorstelling op het Muiderslot

In de zomervakantie van 4 juli t/m 23 augustus wordt iedere dinsdag en donderdag de spannende familievoorstelling ‘De Pen of het Zwaard’ op het slotplein gespeeld. Na het succes van voorstellingen over Graaf Floris afgelopen jaren, staat dit jaar die andere beroemde bewoner van het Muiderslot centraal; de schrijver en dichter P.C. Hooft (1581-1647). Ook Hooft nodigt bezoekers uit mee te spelen, in een spannend en vooral humorvol avontuur in de tachtig jarige oorlog.

Pieter Hooft is schrijver en kasteelheer van het Muiderslot. Als in 1629 het Spaanse leger oprukt in het Gooi, moet de schrijver ineens zijn kasteel en de belangrijkste toegangsweg naar Amsterdam beschermen. Ondertussen heeft zijn stiefdochter Susanna heel andere plannen met de Spanjaarden. Zal het Pieter Hooft lukken om de Spaanse soldaten buiten de deur te houden?

Het Muiderslot is doordeweeks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot een half uur voor sluitingstijd. Museumkaart en Vriendenpas gratis. Meer informatie: www.muiderslot.nl. 

Meer Muiderslot.