Nieuws

Experimenteel filmproject Verhoeven bijna gereed

De deels op IJburg opgenomen film van Paul Verhoeven is bijna klaar. Alleen de soundtrack en de poster moeten nog democratisch gekozen worden. De deadline voor suggesties is 24 mei.

Van de film, die voortkomt uit het zogenoemde user generated project Entertainment Experience, zijn twee versies gemaakt. En het publiek bepaald mede over het script, de acteurs en dus ook over de titel van de film. Die is onlangs bekend gemaakt: Steekspel. Er kwamen 3400 suggesties binnen.

Twee films, een titel dus. Eén versie van de film wordt volledig samengesteld op basis van de voorkeuren van het publiek (user generated). De andere versie is de bewerking die Paul Verhoeven hiervan maakt (user inspired). Mensen kunnen invloed uitoefenen door suggesties in te dienen en te stemmen. De twee films bestaan uit acht scènes van ongeveer vier minuten. Zo ontstaan er twee films van een half uur.

In de door Verhoeven verfilmde versie speelt acteur Peter Blok de directeur van een groot bouwbedrijf. Daarbij paste IJburg goed als set, vond de vermaarde regisseur. Hij koos het kantoor van Total Identity aan de Design Strip.

In juni is de première van de user generated film, in november die van Verhoeven. Het project is op televisie bij Veronica te volgen. Zie ook www.entertainmentexperience.nl.

Lees ook: 
Regisseur Paul Verhoeven: ‘IJburg is fantastisch’ (25-01-2012)