Nieuws

Expeditie Geluk in Van Goghpark

Tussen 13 september en 13 november trekt Expeditie Geluk door Nederland om aandacht te vragen voor persoonlijk leiderschap bij kinderen. De expeditie bestaat uit een team van atleten die met twee sleden een fysiek loodzware tocht maken langs de grenzen van Nederland. IJburg is een van de halteplaatsen van de expeditie.

Expeditie Geluk is een initiatief van Peter Heres en Philip de Roo, met als doel om het thema ‘duurzaam geluk’ voor kinderen op de kaart te zetten. “Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zelf invloed kunnen uitoefenen op hun leefsituatie, als ze maar de juiste middelen aangereikt krijgen om hun zelfredzaamheid te versterken.”
Met Expeditie Geluk wordt geld ingezameld via acties van scholen, bedrijven, clubs en particulieren. Al het geld gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp.
Van Goghpark
In het weekend van 20 tot 22 september strijkt het team neer in het Van Goghpark op IJburg. Een aantal lokale initiatieven krijgt vorm in een programma met als het thema ‘In de Buurt van Geluk’. Er zijn allerlei activiteiten. Leerlingen van groep en 7 en 8 maken, mits hun school zich heeft aangemeld, thuis een opdracht. De tekening of het verhaal dat ze in dit kader hebben gemaakt, mogen ze op zaterdag naar het kamp komen brengen.
Het startsein, tevens de start van het theaterseizoen van Vrijburcht, is op vrijdagavond 21 september. Dan presenteert Theater Vrijburcht om 21.30 uur in het park The Happy Movie, ingeleid door schrijver en vinexfilosoof Jabik de Vries.
Zie voor meer informatie Facebook ‘expeditie geluk IJburg’.