Nieuws

Elatik opent Verhalen Atelier op IJburg

Op 4 maart komt stadsdeelvoorzitter van Oost Fatima Elatik het Verhalen Atelier openen, het verteltheater van echtpaar Baracs. Verhalenman en ‘stadsverteller’ van Amsterdam’ Karel Baracs is professioneel verteller sinds 1990. Samen met zijn vrouw en manager Mieke, die meeschrijft en produceert, is hij op IJburg neergestreken om met behulp van verhalen de buurt te versterken.
“Het verhalen vertellen is een prachtmiddel dat tal van doelen kan dienen: van educatie en integratie tot amusement,” zeggen zij In het Verhalen Atelier zullen iedere eerste zondag van de maand vertelvoorstellingen plaatsvinden. ’s Morgens tegen gereduceerd tarief exclusief voor buurtbewoners; ‘s middags zijn er openbare vertelvoorstelling voor iedereen.
In het Verhalen Atelier vinden straks ook vertelcursussen, muzikale bijeenkomsten, gastoptredens en exposities plaats. De eerste exposant is al bekend. Dat is de Muiderbergse beeldend kunstenaar Jan de Beus. Zijn kleurrijke schilderijen en geglazuurde schalen zijn tijdens de openstelling van het theater en op afspraak te bezichtigen.
Kijk voor meer informatie op www.verhalenman.nl. Het Verhalen Atelier is gevestigd aan de Lumièrestraat 77.