Nieuws

Eerste koopwoning Oostpoort opgeleverd

Op 28 november is de eerste sleutel uitgereikt aan kopers van een koopwoning in Oostpoort in Amsterdam-Oost. Dit is de eerste van in totaal 235 koopwoningen die de komende vier maanden in het gebied worden opgeleverd en waarvan nu 70% is verkocht.

De eerste opgeleverde koopwoning is onderdeel van Oostpoort 8, een gebouw met twaalf appartementen en vier winkelruimten. Bewoonster Nora Lindt: “We hebben er even op moeten wachten, maar zijn enorm blij dat we nu van Den Haag naar Amsterdam-Oost kunnen verhuizen. De woning is prachtig.”

Oostpoort
Op het voormalige terrein van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat/Polderweg worden zo’n 600 woningen, 18.000 m² winkel- en horecaruimte ontwikkeld, met eentweelaagse ondergrondse parkeergarage voor ruim 874 plaatsen. Onder andere MuzyQ, het stadsdeelhuis en het sportfondsenbad Oost maken deel uit van de wijk.

Oostpoort wordt ontwikkeld door OntwikkelingsCombinatie Polderweggebied  (Bouwfonds Ontwikkeling, Ymere en Stadgenoot) in samenwerking met de gemeente Amsterdam en stadsdeel Oost. Meer informatie www.woneninoostpoort.nl.