Sport

Een sportzondag in Oost

Zondag 6 april is een soort sportzondag in Oost. Er vinden twee hardloopevenementen (Nescioloop en Rokjesdagloop) en een rondetocht voor skaters plaats. Voor wie echt fanatiek is: de tijden zijn zo uitgekiend, dat je precies aan alle drie de rondes mee zou kunnen doen.

Ruim 1000 aanmeldingen voor Rokjesdagloop
Op zondag 6 april kan het weer: rennen in je rokje. Dan vindt in het Science Park de derde editie van de Rokjesdagloop plaats. Inmiddels zijn er meer dan duizend aanmeldingen voor deze hardloopwedstrijd voor vrouwen. Voor meisjes én jongens tussen de 6 en 12 jaar is er de KidsRun. Zie www.rokjesdagloop.nl.

Tochtje skaten
Wegens het warme winterweer zat een rondetocht op natuurijs er dit jaar niet in. Daarom organiseren Schaatsclub IJsburg en AHC IJburg op zondag 6 april 2014 de eerste – maar nu al historische – rondetocht op inlineskates door het Diemerpark.
Er is een ronde uitgezet van circa 4 km, die 1 tot 10 keer kan worden afgelegd. De start is tussen 13.00 en 14.00, maximaal 150 deelnemers (8 jaar en ouder), aanmelden vóór zaterdag 29 maart via skaten@ijsburg.nl. Ook vrijwilligers kunnen zich via dit mailadres melden. Voor deelnemers zonder eigen skates is materiaal (skates en bescherming) beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Nescioloop
Op zondag 6 april vindt de negende editie van de Nescioloop plaats. Het parcours voert door het Science Park, over de Nesciobrug en door het Diemerpark. Deelnemers lopen 7,5 of 10 kilometer. Start- en finishlocatie is AV’23 in sportpark Middenmeer, de organisator van het evenement. Voor kinderen is er de Engelse mijl (1923 meter). Zij gaan van start op de Nesciobrug.
De Nescioloop maakt deel uit van Rondje Mokum, een loopcircuit van hardloopwedstrijden rondom Amsterdam. Nieuw dit jaar is de bedrijvenloop. Kijk voor info, inschrijven en starttijden (tussen 10.00–12.00 uur) op www.nescioloop.nl.