Nieuws

Een slim IJburg: vertel hoe jij het ziet

Op 18 juni is er een crowd sourcing-onderzoek gestart naar duurzaamheid en mobiliteit op IJburg. Amsterdam Smart City wil weten wat ‘de IJburger’ vindt van zijn wijk, in de breedste zin het woord. Via ijburg.amsterdamsmartcity.nl vertel je je verhaal.

Op deze site, gelanceerd door Amsterdam Smart City, kunnen alle bewoners en ondernemers kwijt wat hen bezighoudt, motiveert of juist frustreert. Na de zomer worden de verhalen verzamelt en geanalyseerd. Zo ontstaat een beeld van wat IJburgers verstaan onder duurzaamheid , wat zij graag veranderd willen zien en waar zij zich aan ergeren. Ook komt als het goed is naar voren welke partijen hiervoor in actie moeten komen.

Amsterdam Smart City is een samenwerkingsverband van bedrijven, kennisinstellingen, de gemeente en dus de bewoners en gebruikers van de stad. Het einddoel: Een slimme toekomstbestendige stad creëren waar confortabel gewoond en gewerkt wordt, en niets verspild.

De komende drie jaar is IJburg gekozen als een van de drie speerpunten. IJburg valt positief op tussen de andere wijken van Amsterdam, vindt de organisatie. Door de nieuwheid en overzichtelijkheid, maar vooral door de IJburgers die actief meedenken over een mooie toekomst. Want, wie kunnen er beter bepalen hoe de stad het beste slimmer kan dan de bewoners en bedrijven zelf?

Bij het verduurzamen van wijken is het belangrijk na te gaan wat bewoners en gebruikers van een gebied weten en willen. Daarom haalt Amsterdam Smart City de verhalen en beelden bij een brede groep IJburgers op via internet. De website is op 18 juni geopend en blijft de hele zomer toegankelijk. Via de link www.ijburg.amsterdamsmartcity.nl kun je direct je verhaal kwijt. Meer informatie vind je op www.amsterdamsmartcity.nl.