Nieuws

Een en al theater in en door Oost

De eerste drie weekenden van juni vindt LiveOost Festival plaats. Zo’n 75 culturele organisaties, kunstenaars en theatermakers uit Oost laten zien dan wat ze kunnen. Alle kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd. Tijdens zes festivaldagen kan jong en oud zien wat de wijken op het gebied van kunst en cultuur te bieden hebben.

Het eerste weekend, zaterdag 1 en zondag 2 juni, verblijft het festival in de Dapperbuurt en op IJburg. Het weekend 8 en 9 juni staan het Oostelijk Havengebied, Oostpoort en Oosterparkbuurt in het teken van LiveOost. Het festival sluit 15 en 16 juni af in de Indische Buurt en de Transvaalbuurt.

Eerste weekend
LiveOost start met de workshop en optocht Amsterdam Jubelt! van stichting Accu. ’s Avonds is er in het Muiderpoorttheater een presentatie van de community art kunstenaars en theatermakers. Zij vertellen over de making off van hun project in de wijk waar ze werken.
Op 2 juni bieden Theatraal IJburg, Theater Vrijburcht en de Verhalenman een uitgebreid programma. In het Ed Pelsterpark is de buitenvoorstelling Welkom op je Bruiloft.

Op 8 juni is er in het Oostelijk Havengebied een combinatie gemaakt van LiveOost met het Blauwe Loper festival. Er is ’s middags een muziekpodium op het Lloydplein. In het Lloyd Hotel zelf staan meerdere voorstellingen, rondleidingen en activiteiten gepland. Voor de kinderen is de Bogortuin met circustent, klimwand, voorstellingen.
Ook op 15 juni is er een combinatie gemaakt, dan met het Samen Indische Buurt festival.

Voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en voorstellingen kijk je op liveoost.nl. Er is speciale LiveOost-app beschikbaar. Op www.debrugkrant.nl/agenda zijn  ook diverse voorstellingen aangemeld en uitgelicht.