Ingezonden mededeling

Een autodelen in Amsterdam: Hoe werkt het?

We hebben een behoorlijk probleem in Nederland op het gebied van mobiliteit. Straten staan overvol, je kunt nergens meer parkeren en daarom is het de hoogste tijd om ruimte te creëren. En het mag geen geheim zijn dat zeker in een stad als Amsterdam er een nijpend tekort is aan parkeerplaatsen en er een enorm overschot aan auto’s is. 

Dit heeft SnappCar ertoe gezet een platform op te zetten voor autodelen in Amsterdam en wijde omgeving. Een auto delen? Zeker! Wil je weten hoe het werkt, lees dan vooral snel verder.

Autodelen in Amsterdam
SnappCar brengt auto eigenaren en mensen zonder auto samen. Het is enorm zonde dat er mensen zijn die geen auto hebben en wel graag willen gebruiken en anderzijds er zoveel auto’s zijn die stilstaan. Een auto huren in Amsterdam doe je dus heel gemakkelijk.

De speerpunten van Snappcar zijn dat je All-risk verzekerd bent, 24/7 hulp bij pech hebt, gebruikmaakt van een betrouwbare community en het is financieel aantrekkelijk, voor zowel huurder als verhuurder. Huren via SnappCar is vaak voordeliger dan een huren bij een autoverhuurbedrijf.

Hoe werkt het?
Via de website van Snappcar kun je eenvoudig op basis van je woonplaats of postcode een auto bij je in de buurt vinden. Hier krijg je een uitgebreid aanbod van alle deelauto’s die in Amsterdam te vinden zijn. Je ziet een omschrijving van de auto’s, bijvoorbeeld de opties en accessoires van de auto, maar ook wat je wel en vooral niet kunt/mag doen met de auto. 

Zo kan er als eis worden gesteld dat er geen honden en/of kinderen in de auto worden vervoerd. Tevens staat de huurprijs per dag en een x-aantal vrije kilometers beschreven. Heb je de auto gevonden die je wilt huren, dan dien je een huurverzoek bij de eigenaar in. Na acceptatie is het aan jou om te betalen en kun je aansluitend de auto op de afgesproken locatie in Amsterdam ophalen. De identiteit en gegevens van nieuwe gebruikers wordt altijd gecontroleerd.