de Brug op wielen

Steeds meer autodelers in de regio Amsterdam

De druk van het aantal auto’s eist z’n tol in veel grote steden, waarvan Amsterdam misschien wel het bekendste voorbeeld is. Niet alleen de druk op parkeren, maar ook de druk op ruimte en het milieu. Het kabinet streeft daarom naar meer deelautogebruik en mensen in Amsterdam lijken dit te omarmen. Er zijn steeds meer autodelers in de hoofdstad en dit is in veler ogen een goede zaak. Maar hoe werkt autodelen nu precies? In dit artikel lees je er meer over. 

Deelauto vaak te vinden in grotere steden
Wie aan deelauto’s denkt zal vaak direct een associatie leggen met de stad. En niet geheel zonder reden. Vooral in de wat drukke(re) steden zijn doorgaans vaak deelauto’s te vinden. Mensen die een auto hebben kunnen deze via een autodeelplatform te huur aanbieden aan andere mensen (die geen auto hebben). Hierdoor zijn er minder auto’s nodig, wordt er minder CO2 uitgestoten, zijn er minder parkeerplaatsen nodig en rijden de auto’s ergens op de weg in plaats van dat ze urenlang stilstaan, parkeerplekken bezet houden en deze ruimte ‘belasten’. Bovendien zijn mensen die een deelauto huren doorgaans relatief voordelig uit en verdienen mensen die een deelauto verhuren een zakcentje bij.

Aanbod Amsterdam groot en divers
De deeleconomie zit in de lift, en ook auto-deelplatformen zoals SnappCar profiteren hiervan. Een snelle scan op de site leert dat er in Amsterdam bijna 600 auto’s beschikbaar zijn om te huren. Dit komt neer op bijna 3 deelauto’s per Amsterdamse vierkante kilometer. Het aanbod is groot, van busjes tot aan oldtimers en van stationwagens tot aan campers. Zelfs een klassieker als een Renault Quatre Chevaux is via het deelplatform te huur. Niet gek dus dat steeds meer mensen zonder auto het platform sneller weten te vinden dan bijvoorbeeld een jaar geleden. 

Hoe werkt het?Ben je zelf van plan om de service een keer uit te proberen? Een auto huren in Amsterdam is zo gepiept. Maak eenvoudig en snel een account aan op de website van SnappCar. Vervolgens ga je op zoek naar de geschikte auto. Dit doe je aan de hand van handige filteropties die de website heeft ingesteld. Ook kun je hierbij direct kijken naar de aanvullende voorwaarden, zoals het aantal kilometers per dag. Na jouw keuze bevestigd te hebben kun je naar de auto om de sleutels in ontvangst te nemen en vijf minuten laten ben je al onderweg!