Nieuws

Educatie en feestjes Bij de Boerin

Niet ver buiten de stad, tussen de groene weilanden aan de Vecht, ligt aan de Lange Muiderweg in Weesp de nostalgische rietgedekte boerderij Honswijck. Sinds jaar en dag worden hier koeien gemolken, maar tegenwoordig is het erf – op afspraak – ook geopend voor bezoekers van alle leeftijden. Irmgard Wortel organiseert hier ‘Bij de Boerin’: een mix van educatie en recreatie. Kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestje vieren, van een boerderijfeest tot vogelhuisjes pimpen. Tieners kiezen misschien voor een hilarische boerenversie van het familiespel Ik hou van Holland, met een heus rad van fortuin. Maar ook groepen (workshops) en schoolklassen kunnen terecht op Honswijck.
Wortel: “Het is al jarenlang mijn werk en passie om klein en groot in contact te brengen met dieren en de natuur. En dat is nodig, want inderdaad, veel kinderen weten niet meer waar de melk vandaan komt.”
Lezers van deze krant krijgen €10 korting op een activiteit die wordt gereserveerd voor 15 april. Voor meer info kijk op www.bijdeboerin.nl.