Nieuws

€209 voor Amnesty van Windkracht10

De week van Amnesty was een groot succes op de Windkracht 10. 209 euro haalden de kinderen van de BSO op, onder meer met een zangoptreden bij het winkelcentrum, en hun marktkraam met zelfgemaakte spullen. “De kinderen vonden het superleuk om zich in te zetten voor het goede doel, zegt een medewerkster van de buitenschoolse opvang. “Het was ontroerend om te zien dat ze er vol voor gingen.”
Lees ook:
Windkracht 10 zamelt in voor Amnesty
Deze week, van 12 tot en met 18 februari, vindt de landelijke collecte van Amnesty International plaats. Buitenschoolse opvang Windkracht 10 draagt ook een steentje bij. De hele week staat in het teken van de mensenrechtenorganisatie. Kinderen leren over wat Amnesty allemaal doet, en waarom dat zo hard nodig is. En ze zamelen zelf geld in. Bijvoorbeeld door te gaan zingen bij Albert Heijn in Winkelcentrum IJburg.
Er worden ook kunstwerkjes gemaakt en verkocht, koekjes uitgedeeld en, onder veel meer, kaarten en posters gemaakt. “We willen graag helpen, maar we willen ook dat de kinderen er iets van opsteken. De hele week staat op onze BSO aan het Ed Pelsterpark een collectebus. We hopen natuurlijk dat ouders en anderen zoveel mogelijk geven,” zegt een medewerker.
Het onafhankelijke Amnesty International zet zich wereldwijd in voor slachteroffers van mensenrechtenschendingen. De organisatie heeft meer dan drie miljoen leden, in meer dan 150 landen. Nederlands is met 300.000 leden een van de grootste afdelingen. In 2011 werd er voor de negende keer gecollecteerd door Amnesty. Toen werd €1.800.000,- opgehaald.