Nieuws

Dynamo start vierde Buurtwerkplaats

In november organiseert de Buurtwerkplaats in Oost een cursus voor mannen die korte of langere tijd uit het arbeidsproces zijn. Welzijnsorganisatie Dynamo hoopt hen te ondersteunen bij het oppakken van nieuwe activiteiten en het vergroten van hun sociale netwerk in de buurt. Einddoel van de cursus is om de deelnemers te leren meer grip te krijgen op hun eigen leven.
Iedere week wordt samen met de mannen een activiteit georganiseerd die het ‘ik ben iets waard-effect’ kan versterken: koken en eten, samen sporten, techniekles of een budgetcursus. Aan het eind van het traject organiseren ze samen een opvallende activiteit voor buurtbewoners of hulpbehoevenden in de buurt.
De drie groepen die dit traject al gevolgd hebben zijn inmiddels terug te vinden op verschillende plaatsen in de Transvaal. Ze zijn bijvoorbeeld vrijwilliger op een basisschool, volgen een computercursus of steken hun handen uit de mouwen bij de voetbalclub. De tienweekse cursus begint op 1 november, deelname is gratis. Aanmelden is mogelijk via 020-4620300 of buurtwerkplaats@dynamo-amsterdam.nl.