Nieuws

Drijvende gedichtenkamer Paul Hufkade geopend

Het lag er al een jaar of zeven te dobberen op IJburg, The Floating Poetry Room van kunstenaar Siah Armanaij. Eerst in het water bij Steigereiland Noord, en later aan de Paul Hufkade tegenover Blok 4. Op 13 juli 2012 is het toch officieel onthuld, en geopend voor publiek. Voormalig stadsdichter van Amsterdam F. Starik droeg in stijl een gedicht voor; portefeuillehouder Jeroen van Spijk en directeur van het Amsterdams Fonds voor de Kunst Sylvia Dornseiffer hoorden toe.

Dornseiffer vergeleek de totstandkoming van het drijvende object met een Griekse tragedie: Na een lange lijdensweg van botsingen en ongewenstheid, is het kunstwerk toch tot stand gekomen. Nu is het aan de bewoners het drijvende gedichtenplatform intenstief te gaan gebruiken. Het is dan ook vrij toegankelijk, deze ruimte voor creativiteit.

Het ponton heeft een hek rondom, met een gedicht van F. Starik erin verwerkt. Kunstenaar Armanaij wilde met zijn kunstwerk een spannende ontmoetingsplek creƫren, met een podium en ruimte voor spelende kinderen.

Jeroen van Spijk (l), Sylvia Dornseiffer (m) en stadsdichter F. Starik