Nieuws

Drie kunstgrasvelden in Diemerpark

pilot met licht type, uniek in Nederland – Stadsdeel Zeeburg heeft opdracht gegeven om drie kunstgrasvelden aan te leggen in het Diemerpark. In oktober begint men met de aanleg ervan, in december moet de sportvoorziening klaar zijn. De velden komen er vooral dankzij de inspanningen van wethouder Gehrels van Sport en stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik.

Een veld is speciaal bestemd voor voetbal, een veld speciaal voor hockey en het derde veld is bestemd voor een gecombineerd gebruik. Naast de kunstgrasvelden komt er een tijdelijke accommodatie van portocabins met daarin kleedruimtes, toiletten en wellicht een eenvoudige kantine. Ook komt er verlichting en – rondom de velden – een hek.


Het kunstgras kan, tegen eerdere verwachtingen in, reeds nu op de nog altijd ongelijke grond worden aangelegd, omdat het van een nieuw (lees: lichter) type is. Voor het eerst in Nederland wordt in het Diemerpark nu een oppervlakte neergelegd, zo groot als een voetbalveld. Een unicum voor IJburg.


Toe nu toe werd juist alleen op kleinere speelveldjes van dit type kunstgras gebruikt gemaakt. Er zal daarom met meer dan normale aandacht worden gekeken naar deze pilot van de te openen kunstgrasvelden. Als de velden zich goed houden, worden er in 2010 nog drie sportvelden extra bijgelegd. Omdat de grond niet gelijkmatig inklinkt, liep de aanleg van dit zogenoemde ‘Sportpark IJburg’ eerder flinke vertraging op.


Naast voetbalclub AFC IJburg en hockeyclub HC IJburg, zullen scholen en het sportbuurtwerk van de velden gebruik maken. Ook de veteranen van FC BUF, de allereerste club die in het park ging voetballen, zullen vanaf december op het kunstgras gaan spelen. Het sportpark is verder voor iedereen toegankelijk.


Het geïmproviseerde natuurgrasveld, dat nu wordt gebruikt voor trainingen en recreatiesport, blijft voorlopig. De kwaliteit en het beheer van dit veld zullen zo mogelijk wel worden verbeterd.