Nieuws

Doek valt voor Big Bazar

Koopjesketen Big Bazar is door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. De winkelgroep met in Amsterdam alleen op de Molukkenstraat een filiaal kon al een tijd niet meer aan financiële verplichtingen voldoen en kreeg maandag van de rechtbank in Leeuwarden geen gelegenheid meer om voor de derde keer een expert in te schakelen die het bedrijf uit acute nood moest helpen. Aanvragen van faillissementen hiervoor werden twee keer in de koelkast gezet.

In augustus werden elders in het land al twintig vestigingen van Big Bazar gesloten om te overleven. De winkel in Oost was woensdag overigens nog geopend. Voor de sluiting van winkels had het bedrijf 120 filialen en was niets van de financiële nood van het bedrijf bekend. Directeur Heerke Kooistra zag een rooskleurige toekomst voor de winkelgroep en wilde uitbreiden naar 190 vestigingen.

Big Bazar kwam in de problemen door grote prijsstijgingen in winkelstraten en consumenten die hun beurs meer gesloten houden. Ondank de belofte begin deze week werknemers hun salaris over september te betalen is dat nog niet gebeurd. De advocaat van het bedrijf verklaart dat dit waarschijnlijk zo is om te voorkomen dat de suggestie wordt gewekt dat sommige schuldeisers zijn bevoordeeld. De 1400 medewerkers van de winkelketen zijn hun baan kwijt.