Nieuws

Diemenaren willen niet weg uit Diemen

In de woonmarkt van Diemen zijn ondanks de economische crisis weinig verschuivingen waar te nemen. Dat valt te concluderen uit het onderzoek Wonen in Diemen 2011. De meeste Diemenaren zijn tevreden met hun woningen, hun woonomgeving en hebben geen verhuisplannen.
Net zoals in eerdere onderzoeken blijkt dat mensen die zich in Diemen vestigen, dit vooral doen vanwege de nabijheid van Amsterdam, maar ook vanwege het woningaanbod en de woonomgeving.  Daarnaast biedt Diemen goede mogelijkheden voor mensen die een eigen woning willen kopen.
In 2011 heeft het college opdracht gegeven een woononderzoek uit te voeren naar de woongeschiedenis en verhuiswensen van bewoners in Diemen. De respons om de bijbehorende vragenlijst in te vullen was met ruim 34% erg hoog (1012 reacties).
De gemiddelde koopprijs van de woningen in Diemen bedroeg €185.000; de gemiddelde hypotheeklasten €691 per maand. De gemiddelde huur in Diemen bedraagt € 677. Delangrijkste verbeterpunten volgens de respondenten: het schoonhouden van de openbare ruimte en de veiligheid, vooral in de avonduren. Het volledige rapport is te downloaden op de website van de gemeente, www.diemen.nl.