Nieuws

Deelscooterverhuurder Felyx weg uit Amsterdam

Onlangs besloot de gemeente de vergunning van deelscooter verhuurder Felyx niet te verlengen. Felyx stapte daarop naar de rechter en trok vorige week aan het kortste eind. Vanaf 1 april zijn de 600 groene deelscooters niet meer te huur in de stad.

De gemeente koos Check en nieuwe aanbieder Go Sharing om de markt te verdelen, ze hebben een vergunning om twee jaar lang per bedrijf 600 deelscooters te verhuren en een optie die maximaal twee keer met één jaar te verlengen.

Sinds afgelopen zomer verhuurde Felyx deelscooters met een tijdelijke ontheffing die zou duren tot de nieuwe vergunningsuitgifte. Felyx ging er hierdoor vanuit ook na 1 april met onherroepelijke vergunningen scooters te mogen verhuren. Het besluit van de gemeente heeft grote financiële consequenties voor het bedrijf. Ondanks dat de rechter dit erkent, zouden de belangen van de gemeente en de twee andere bedrijven zwaarder wegen. Felyx betreurt het niet te kunnen uitbreiden na in goed overleg met de gemeente de weg voor deelscooters te hebben vrijgemaakt.